Ιατροί – Εθελοντές

Νατάσα Κολομβότσου

Νατάσα Κολομβότσου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Κολομβότσου Νατάσα έχει σπουδάσει Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με ειδίκευση στη Δημόσια Υγεία.
Απόφοιτος Διαιτολογίας-Διατροφής (BSc – 2001) του Πανεπιστημίου του Surrey, και κάτοχος μεταπτυχιακού του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης στον τομέα της Διατροφής, με ειδίκευση στη Δημόσια Υγεία (MMedSc – 2002). Επίσης, κάτοχος τίτλου διδακτορικής διατριβής από την Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου-Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Επίδραση μεσογειακού τύπου διατροφής και των επιμέρους συστατικών της σε παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων σε ασθενείς με μεταβολικό σύνδρομο» (2012). Η εργασιακή της εμπειρία ξεκίνησε το 2003, στο Dairy Council, με θέση Υπεύθυνης Διαιτολόγου για βάση δεδομένων και συνεχίστηκε στο Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών «Υγεία» και στο Μητροπολιτικό Θεραπευτήριο «Περσεύς - Υγειονομική μέριμνα Α.Ε.», ως κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Από το 2008 έως σήμερα, εργάζεται στην Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού ως κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, όπου επίσης απασχολείται με θέματα Δημόσιας Υγείας στην κοινότητα. Παράλληλα παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διεθνής Ιατρική και Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το έτος 2014 συμμετέχει στο πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων, με συνεδρίες σε θέματα διατροφής σε φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις σε ενήλικες και σε παιδιά, όπως επίσης με ομιλίες και δράσεις δημόσιας υγείας στα σχολεία.

Βασιλική Κούργια

Βασιλική Κούργια

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Βασιλική Κούργια γεννήθηκε στο Βόλο το 1981. Είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος απόφοιτος του τμήματος Α.Τ.Ε.Ι Σητείας.
Έχει ολοκληρώσει τη μετεκπαίδευσή της σε θέματα Διατροφικής Ιατρικής στο European Institute of Nutritional Medicine E.I.Nu.M. Από το 2015 είναι συνεργάτης του Ιατρείου Χρόνιων Νοσημάτων και Μεταβολικών Διαταραχών του Dr. Δημήτρη Τσουκαλά.
Από τον Σεπτέμβριο του 2005 εξασκεί το επάγγελμα του διατροφολόγου και από το 2011 διατηρεί το προσωπικό της διαιτολογικό γραφείο στο Νέο Ηράκλειο, Πολυτεχνείου 11, με την επωνυμία “Diet for you“.

Γιώργος Αναστασιάδης

Γιώργος Αναστασιάδης

Καρδιολόγος

Ο κ. Αναστασιάδης Γιώργος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθήνας το 1993 και μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας και της υπηρεσίας υπαίθρου ειδικεύτηκε στην καρδιολογία στο ΓΝΑ ΛΑΙΚΟ. Μετά την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας το 2000 εξάσκησε την καρδιολογία στον ιδιωτικό τομέα και σε ασφαλιστικούς φορείς (Κλινική ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ-ΤΥΠΕΤ) μέχρι το διορισμό του στο ΕΣΥ ως επιμελητής της καρδιολογικής κλινικής του ΓΝΑ ΛΑΙΚΟ το 2007 όπου και εργάζεται ως και σήμερα.
Ο κ. Αναστασιάδης έχει εξειδικευθεί στην επεμβατική καρδιολογία και στις νέες τεχνικές υπερήχων καρδιάς, είναι υπεύθυνος της Μονάδας Εμφραγμάτων με προϊστάμενο τον Διευθυντή κ. Κελεπέση, υπεύθυνος του ιατρείου πνευμονικής υπέρτασης, του διακλινικού καρδιολογικού ιατρείου αιμοσφαιρινοπαθειών, μέλος του διακλινικού ιατρείου νευροενδοκρινικών όγκων και σύμβουλος καρδιολόγος επί σειρά ετών της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής της Παθολογικής Φυσιολογίας.

Γεώργιος Βλαστάρης

Γεώργιος Βλαστάρης

Ακτινολόγος

Ο κ. Βλαστάρης Γεώργιος γεννήθηκε στην Αθήνα και φοίτησε στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1986 ,αποφοιτώντας με πτυχίο Ιατρικής από την Σχολή Επιστημών Υγείας-Ιατρικό Τμήμα το 1993. Αφότου εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία το 1994, διετέλεσε το αγροτικό του στους Παξούς μέχρι το 1995. Από το 1997 έως το 1998, ξεκίνησε την ειδικότητά του στην Ακτινοδιαγνωστική ,στο Ν.ΠΑΊΔΩΝ «Αγλαϊα Κυριακού», και από το 1998 έως το 2002 την συνέχισε στο Π.Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός». Έχει εργαστεί ως Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης στο Τμήμα Κλασικής Ακτινολογίας,Τμήμα Υπερήχων_Triplex Αγγείων Σώματος και Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας στο θεραπευτήριο «Σωτήρ» (Ιούνιος 2002) ,αλλά και στην ΙΑΤΡΙΚΉ ΜΈΡΙΜΝΑ –Πετρούπολης (Δεκέμβριος 2002), ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΉ-Κορυδαλλού (Ιανουάριος 2003) και στην Ιατρική Διάγνωση «Ασκληπιός Χαϊδαρίου» (Μάϊος 2003). Από το 2005 έως και σήμερα εξακολουθεί να εργάζεται στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ..Υ.Α.Ε) ως διευθυντής Τμήματος Ιατρικών Απεικονίσεων (Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης στο Τμήμα Κλασικής Ακτινολογίας-Τμήμα Υπερήχων_Triplex Αγγείων Σώματος –Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας –Τμήμα Μαγνητικής Τομογραφίας).

Έλενα Χριστουλάκη

Έλενα Χριστουλάκη

Ακτινολόγος

H Έλενα Χριστουλάκη σπούδασε ιατρική στο Ιατρικό και Φαρμακευτικό Πανεπιστήμιο του Ιασίου. Μετά την αποφοίτησή της με Άριστα εξάσκησε τη Γενική Ιατρική, και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το 2001 την ειδικότητα της ακτινολογίας στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας. Είναι υπεύθυνη του ακτινολογικού τμήματος σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, ενώ συνεργάζεται με το ακτινολογικό τμήμα ιδιωτικής κλινικής.

Μπομπότης Μιχαήλ MRCOG

Μπομπότης Μιχαήλ MRCOG

Μαιευτήρ Γυναικολόγος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Ελαβε πτυχίο Ιατρικής από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1987. Εξειδικεύτηκε στη Μαιευτική Γυναικολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο και έγινε μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Γυναικολόγων το 1994. Μεταξύ 1994 και 1995 εξειδικεύτηκε στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και ενδοσκοπική χειρουργική. Πήρε το τίτλο ειδικότητος γυναικολογίας το 1995. Συνεργάστηκε με τα κέντρα εξωσωματικής του μαιευτηρίου «ΜΗΤΕΡΑ» και «Εμβρυική Δημιουργία» έως το 2004 που ίδρυσε το κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής «Βιοδημιουργία» και στο οποίο είναι επιστημονικός υπεύθυνος έως σήμερα.

Παπαγιάννη Ευαγγελία

Παπαγιάννη Ευαγγελία

Επισκέπτρια Υγείας

Η κ. Παπαγιάννη αποφοίτησε του τμήματος Επισκεπτών/τριών Υγείας του ΤΕΙ Αθήνας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Εφηρμοσμένη Δημόσια Υγεία από την Ε.Σ.Δ.Υ. και πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Εργάστηκε σε φαρμακευτικές εταιρείες, στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού σαν Ερευνήτρια, στο ΤΕΙ Αθήνας σαν Εργαστηριακή Συνεργάτης και Εκπαιδεύτρια σε δημόσια ΙΕΚ. Από το 2008 εργάζεται στην Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού. Υπήρξε Συντονίστρια Υγειονομικής Κάλυψης προσφύγων-μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά. Στο πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων συνεργάστηκε στενά με τον Δρ. Παναγιώτη Κουλουβάρη στην κατάρτιση του Επιχειρησιακού Σχεδίου και στην ολοκλήρωση της διερεύνησης και αξιολόγησης των ιατρικών και άλλων αναγκών στα 34 άγονα νησιά. Από το 2014 που ξεκίνησαν οι αποστολές ,έχει καθήκοντα Διοικητικής Συντονίστριας ,με βασική ενασχόληση την επικοινωνία με τις τοπικές αρχές, πριν από κάθε αποστολή και την οργάνωση και συντονισμό των ομιλιών και των δράσεων που υλοποιούνται στα σχολεία.

Παπαδοπούλου Ηλέκτρα

Παπαδοπούλου Ηλέκτρα

Διοικητικό Προσωπικό

Η κ. Παπαδοπούλου Ηλέκτρα, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974.Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας). Κατέχει Μεταπτυχιακούς Τίτλους στην Αρχαία Ελληνική Λογοτεχνία και στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας της Ε.Σ.Δ.Υ. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Εργάστηκε στη Δημόσια Εκπαίδευση ως φιλόλογος, στον ΕΟΤ (Γραφείο Προέδρου) και στο Υπουργείο Υγείας (Γραφείο Γενικού Γραμματέως). Από το 2010 εργάζεται στο Γραφείο της Διευθύνουσας Συμβούλου και είναι γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΜΥ ΑΕ.

Κυρίτση Έλλη

Κυρίτση Έλλη

Νοσηλέυτρια /Διοκητική Υπεύθυνη Προγράμματος

Η κα. Κυρίτση Έλλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Νοσηλευτική στο ΤΕΙ Λαμίας από όπου αποφοίτησε το 2004. Άμεσα ξεκίνησε να εργάζεται στη Γενική Κλινική Ιασώ General έως το 2008 και εν συνεχεία στην Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού έως και σήμερα. Το Σεπτέμβριο του 2014, ξεκίνησε τις συμμετοχές της στο Πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων και από το 2016 στον κλινικό συντονισμό των εκπαιδευτικών σεμιναρίων ATLS.

Λεγάκη Λουκία

Λεγάκη Λουκία

Ψυχολόγος (Κλινική Ψυχολόγος)

Η κ.Λουκία Λεγάκη γεννήθηκε στον Πειραιά. Έζησε 10 χρόνια στην Γαλλία στην πόλη της Λυών, όπου σπούδασε και εργάστηκε ως Κλινικός Ψυχολόγος. Στο Universite Lumiere Lyon 2 , κατέκτησε την Maitrise και το D.E.S.S. (Diplome d’ Etude Superieures Specialisees) Κλινικής Ψυχολογίας, την Licence Παιδαγωγικών και την Ειδίκευση στην Συστεμική Θεραπεία Οικογένειας. Στο Universite Lyon 1 Claude Bernard κατέκτησε το Πιστοποιητικό Ανωτάτων Σπουδών στην Ιατρική Ψυχολογία. Στην Εταιρεία Ψυχοπροφυλακτικής Γαλλίας στην Λυών ειδικεύτηκε στην Ψυχοπροφυλακτική μέθοδο για εγκύους. Στην Αθήνα, παρακολούθησε το Εργαστήριο Ευαισθητοποίησης στην Δυναμική Ομάδας επί 8 χρόνια, με την Θάλεια Βεργοπούλου καθηγήτρια Πανεπιστημίου Γενεύης και το Σεμινάριο «Παρατήρηση Βρέφους» επί 2 χρόνια, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» . Απο το 1987 μέχρι σήμερα εργάζεται ως Κλινική Ψυχολόγος στην Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων του Κ.Κ.Ψ.Υ Βύρωνα- Καισαριανής της Α’Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

Χαιρέτης Μανούσος

Χαιρέτης Μανούσος

Παιδίατρος

Ο κ.Μανούσος Χαιρέτης ,γεννήθηκε στα Χανιά το 1970. Έλαβε Πτυχίο Ιατρικής από το Ιατρικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων. Ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και εξειδικεύτηκε στην Παιδιατρική Ενδοκρινολογία στο King’s College Hospital του Λονδίνου. Επιπλέον, είναι κάτοχος πτυχίων Αεροδιαστημικής Ιατρικής από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ και απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Σήμερα είναι Διευθυντής του Παιδιατρικού Τμήματος και Τμηματάρχης Εκπαίδευσης Υγειονομικού Προσωπικού του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Φθενάκης Μανώλης

Φθενάκης Μανώλης

Ωτορινολαρυγγολόγος Χειρουργός

Ο κ.Φθενάκης Μανώλης ,γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Είναι Ωτορινολαρυγγολόγος Χειρουργός Κεφαλής και Τραχήλου. Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Ειδικεύθηκε στο Νοσοκομείο Ελπίς και εργάστηκε ως επιστημονικός υπεύθυνος στη Βιοϊατρική, στη Γενική Χειρουργική Κλινική δυτικών προαστείων στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού και στους Γιατρούς του Κόσμου. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά και κατέχει τίτλο εξειδίκευσης στην Ιατρική Ψυχολογία από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Λιατήρα Μαργκώ

Λιατήρα Μαργκώ

Ψυχολόγος

Η κ. Μαργκώ Λιατήρα είναι Ψυχολόγος, αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Έχει εξειδικευτεί στην ψυχοθεραπεία οικογένειας, ομάδας και ζεύγους ψυχοδυναμικού τύπου, καθώς και στην Πολιτική Υγείας και τον Σχεδιασμό Υπηρεσιών Υγείας (MSc). Από το 2010 δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ατόμων με σοβαρές ψυχιατρικές δυσκολίες και συνεργάζεται με Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς, φορείς που λειτουργούν στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και ευρωπαϊκά προγράμματα. Ταυτόχρονα, έχει δημιουργήσει και εργάζεται στο Εξειδικευμένο Κέντρο Ψυχοθεραπείας-Συμβουλευτικής για τις Σχέσεις και την Εργασία “My Counselling” και είναι Πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Social Plus”, η οποία έχει ως στόχο την επαγγελματική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, μέσω της κοινωνικής οικονομίας.

Μαράκη Μαρία

Μαράκη Μαρία

Διαιτολόγος, PhD

H Μαρία Μαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975.
Μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου της Διατροφολογίας - Διαιτολογίας το 1998 (Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας, ΑΤΕΙ Θεσ/κης), περάτωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές της (M.Med.Sc.) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γλασκόβης. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ (Ph.D.) του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου το 2010. Σήμερα είναι Επιστημονική Συνεργάτιδα του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και του Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας πλούσιο ερευνητικό και διδακτικό έργο, ενώ ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου ως ελεύθερος επαγγελματίας στο διαιτολογικό της γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Επιπρόσθετα, από το 2014 είναι κλινική διαιτολόγος στο Ιατρείο Μεταβολικών Νοσημάτων στα Πολυιατρεία του Α.Τ.Π.Σ.Υ.Τ.Ε. Ασχολείται ιδιαίτερα με την παχυσαρκία, τη ρύθμιση της όρεξης και το μεταβολισμό των λιπιδίων.

Μαυρομμάτης Κωνσταντίνος

Μαυρομμάτης Κωνσταντίνος

Μαιευτήρ Γυναικολόγος

Ο κ.Μαυρομμάτης Κωνσταντίνος γεννήθηκε το 1964. Είναι Ιατρός, Μαιευτήρας- Γυναικολόγος και συνεργάτης Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ,ΡΕΑ και ΛΗΤΩ . Σπούδασε και αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή από το 1976 έως το 1982 με βαθμό (Άριστα-19 7/12) ,αλλά και από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό (Λίαν καλώς) κατά τα έτη 1982 έως 1988. Επιπλέον, είναι Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ», με θέμα διατριβής: «Η θέση της χειρουργικής λαπαροσκόπησης στην αντιμετώπιση της προκαλούμενης από την ενδομητρίωση στείρωσης». Επίσης, από τον Ιούνιο του 1997 -2005 ήταν επίκουρος καθηγητής του τμήματος Μαιευτικής (2003-2008), ΣΕΥΠ –ΤΕΙ Αθήνας κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2007-2008 , 2004-2005 και 2003-2004 ,καθώς και μαιευτήρας – γυναικολόγος Έμμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης του τμήματος Στειρότητας και Γονιμότητας της Α ΄Μ/Γ Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Στις 18 Μα̈ίου του 1997 απέκτησε τίτλο ειδικότητας Μαιευτικής –Γυναικολογίας . Έχει δημοσιεύσει 16 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά με 46 αναφορές «citation index » και με δείκτη βαρύτητας 14,34. Επιπροσθέτως, έχει 28 δημοσιεύσεις επιστημονικών εργασιών σε ελληνικά περιοδικά. Ο κ. Μαυρομμάτης έχει ,ακόμη, παρακολουθήσει 118 διεθνή συνέδρια και 216 ελληνικά συνέδρια-σεμινάρια και έχει συμμετάσχει σε 32 στρογγυλές τράπεζες. Του έχουν απονεμεί βραβείο καλύτερης εργασίας στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής Βιοχημείας , (Αθήνα 26-29 Μαρτίου 2009). Ακόμα, έχει έρθει πρώτος στις εξετάσεις ειδικευομένων της Α ΄Μ/Γ Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Δεκέμβριος 1996, καθηγητής κ Αραβαντινός) και έχει λάβει τιμητικά διπλώματα (1983-1987)από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών .Επιπλέον, από τον Απρίλιο του 2001 έως το 2012 ήταν υπεύθυνος ύλης του ιατρικού περιοδικού «ΑΝΗΡ», επίσημη έκδοση της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρείας. Εν κατακλείδι, έχει υπάρξει μέλος Δ.Σ Εταιρειών ,στην Ελληνική Ανδρολογική Εταιρεία (2003-2012) ,στην Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης (από το 2006 έως σήμερα ) και Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής ΙSGE (International Society of Gynecologic Endoscopy) memberships nr. 19800968 ESGE (European Society of Gynaecologic Endoscopy).

Κυριακόπουλος Νικόλαος

Ακτινοδιαγνώστης

Ο κ. Κυριακόπουλος Νικόλαος είναι Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης, απόφοιτος της Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονικής και του Ιατρικού τμήματος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων το έτος 1994. Απέκτησε ειδικότητα Ακτινοδιαγνωστικής το 2004 με εκπαίδευση στο 251 Γεν. Νοσ. Αεροπορείας, στο Γεν. Κρατ. Νοσ. Αθηνών “ Γ.Γενηματάς” και στο Νοσ. Παίδων ¨Αγία Σοφία¨ ,καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο στην Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας το 2014. Διετέλεσε επιμελητής στο Ακτινολογικό τμήμα της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού. Είναι Αναπληρωτής Δ/ντης Εργ. Μαγνητικής Τομογραφίας στο 251 ΓΝΑ. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Ακτινοδιαγνώστης ενηλίκων και παιδιών. Είναι Γραμματέας του Συνδέσμου Αποφοίτων της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων.

Σκαρμέας Νίκος

Σκαρμέας Νίκος

Νευρολόγος

Ο Νίκος Σκαρμέας έλαβε το πτυχιο Ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Εθνικου και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) το 1992. Μεταξύ 1996-2000 ειδικεύτηκε στη Νευρολογία στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Columbia στη Νέα Υόρκη. Μεταξύ 2000-2002 εκπαιδεύτηκε (κλινικά και ερευνητικά) στις Άνοιες και Ανώτερες Γνωστικές Λειτουργίες και έλαβε επίσημη εξειδίκευση από την Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας στους τομείς (α) Behavioral Neurology και (β) Geriatric Neurology. Επίσης, ολοκλήρωσε επιπλέον μεταπτυχιακές σπουδές (Μάστερ) στους τομείς της Βιοστατιστικής, Επιδημιολογίας και Κλινικής Έρευνας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Columbia και διδακτορικό (PhD) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μέχρι το έτος 2011 ο κ. Σκαρμέας κατείχε τη θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Columbia και στην παρούσα φάση, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ – 1η νευρολογική κλινική - Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Κουλουβάρης Παναγιώτης

Κουλουβάρης Παναγιώτης

Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Ο Δρ. Παναγιώτης Κουλουβάρης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής
Σχολής και της Σχολής Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ειδικευτεί
στην Ορθοπαιδική Χειρουργική και Τραυματολογία. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου
Ιωαννίνων. Έχει εξειδικευτεί στο Hospital For Special Surgery Cornell University, New
York, στην Επανορθωτική Χειρουργική των Μεγάλων Αρθρώσεων, καθώς και στις Αθλη-
τικές Κακώσεις. Η ερευνητική του δραστηριότητα άρχισε στο Memorial Sloan Kettering
και συνεχίστηκε στο Hospital For Special Surgery. Έχει εργαστεί στην Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού, ενώ
από το 2014 είναι Επίκουρος Καθηγητής στην Α΄ Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του ΕΚΠΑ. Από το 2009
είναι Διεθνής Πρεσβευτής του Hospital For Special Surgery. Είναι επιστημονικά υπεύθυνος του Μεταπτυχιακού
της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, με τίτλο «Άθληση & Υγεία», του προγράμματος Αθλητικής Αριστείας - Sports Excellence
καθώς και των Κινητών Ιατρικών Μονάδων, που δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία και αποκλειστική
δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.Είναι μέλος της ομάδας FOCOS στην Γκάνα και μέλος της συντονι-
στικής επιτροπής του ΕΚΠΑ για τη «Διαχείριση Κρίσεων και Καταστροφών». Έχει διατελέσει Υπεύθυνος Παι-
δείας & Αθλητισμού στον Δήμο Βουλιαγμένης (2000 – 2004). Υπήρξε αθλητής της Εθνικής Ομάδας Τριάθλου
1995-1997, ενώ έχει λάβει μέρος σε 15 Μαραθωνίους Δρόμους καθώς και σε 8 Μαραθωνίους Κολύμβη-
σης. Επίσης, υπήρξε Ιατρός της Εθνικής Ομάδας Τριάθλου και Κωπηλασίας κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες
2004-2008.

Τσαλουκίδης Νικόλαος

Τσαλουκίδης Νικόλαος

Νοσηλευτής

Ο κ. Τσαλουκίδης Νικόλαος είναι νοσηλευτής με ειδικότητα στη χειρουργική και υποδιευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου "ΑΤΤΙΚΟΝ".Εκτός της νοσηλευτικής έχει ,επίσης ,σπουδάσει Ραδιολογία- Ακτινολογία, MSc Διοίκησης Μονάδων Υγείας ,καθώς και, MSc ΜΕΘ & Επείγουσας Νοσηλευτικής. Επιπλέον, είναι εκπαιδευτής στο BLS (Basic Life Support) και στο ATCN (Advanced Trauma Care for Nurses).

Θεάκου Ρεγγίνα

Θεάκου Ρεγγίνα

Γενικός Χειρουργός

Γεννήθηκε στην Αθήνα και το 1982 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Αθηνών με βαθμό πτυχίου « Λίαν Καλώς». Υπηρέτησε ως αγροτική ιατρός στο Γ. Ν. Σπάρτης και ειδικεύθηκε στην Χειρουργική στο Νοσ. Παίδων «Η Αγία Σοφία» και στην Β’ Προπαιδευτική Χειρ/κή Κλινική του Παν/μίου Αθηνών του «Λαϊκού» Νοσοκομείου. Έλαβε δύο εθνικές υποτροφίες (Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, Εθνική Μεταπτυχιακή Υποτροφία Παν/μίου Αθηνών) και το 1989 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με βαθμό «Άριστα» . Έχει υπηρετήσει στα εξής Νοσοκομεία: 1) Λαικό Νοσ/μείο -B’ Προπαιδευτική Χειρ/κή Κλινική Παν/μίου Αθηνών, όπου άσκησε παράλληλα διδακτικό έργο σε 4ετείς φοιτητές της Ιατρικής επί 4ετία, 2) 1ο Νοσ/μείο ΙΚΑ «Η Πεντέλη»( Α’ Χειρ/κή Κλινική , Κλινική Θώρακος και Αγγείων), 3) 3ο Νοσοκομείο ΙΚΑ (Χειρ/κή Κλινική -υπεύθυνη ιατρείου Παρακεντήσεων Θυρεοειδούς) 4) Υπεύθυνη Χειρ/κού Ιατρείου Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού. Επίσης, συμμετείχε επί διετία ,στο Ιατρείο Χειρ/κής Ενδοκρινών του Νοσ/μείου «Σωτηρία» και είναι κάτοχος ATLS 1995 και ATLS 1999 καθώς και πτυχίου Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής (2000). Επίσης έχει διατελέσει Δ/ρια Ιατρικής Υπηρεσίας (2002-2008) και Διοικήτρια του 3ου Νοσοκομείου ΙΚΑ(2004-2008), αναπλ. Διοικήτρια του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» (2010),Διοικήτρια του Νοσ. Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» (2011-2013), καθώς και αντιπρόεδρος και εν συνεχεία πρόεδρος του Δ.Σ. του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «οι Άγιοι Ανάργυροι» (2014-2016).

Σταθάτος Μάριος

Γενικός Ιατρός-Διαβητολόγος

Ο κ. Σταθάτος Μάριος είναι απόφοιτος Ιατρικής Σχολής το 1995, τίτλος ειδικότητας γενικής ιατρικής το 2002. Εργάστηκε μέχρι το 2003 στο NHS και μετά ως επιμελητής Α στο νοσοκομείο «Υγεία» στο τμήμα κατ’οίκον νοσηλείας μέχρι το 2008. Από το 2005 εργάζεται ως επιστημονικός υπεύθυνος στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού μέχρι σήμερα. Υπήρξε εκπαιδευτής του APLS , πρόεδρος της επιστημονικής εταιρείας κατ’οίκον νοσηλείας, μετεκπαιδευθής στο διαβητολογικό κέντρο του Τζανείου το 2009-2010 στο σακχαρώδη διαβήτη, μετεκπαιδευθής στον χρόνιο πόνο της ελληνικής εταιρείας αλγολογίας. Τέλος, Έχει συμμετοχή σε πολλαπλές ιατρικές αποστολές του ΙΣΝ.

Τσαγρή Κωνσταντίνα

Τσαγρή Κωνσταντίνα

Μαία

Η κ. Τσαγρή Κωνσταντίνα, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Δεκεμβρίου 1982 και μεγάλωσε στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Αποφοίτησε από το τμήμα Μαιευτικής ΣΕΥΠ Αθηνών το 2005. Είναι μαία και η πρακτική άσκησή της ολοκληρώθηκε στο μαιευτήριο «Ελενα Βενιζέλου». Εργάστηκε στο διαγνωστικό κέντρο «Βιοϊατρική» έως τον Ιούνιο 2006 και εν συνεχεία στο μαιευτήριο «Λητώ» έως τον Ιούνιο 2008 στην αίθουσα τοκετών και στους νοσηλευτικούς ορόφους. Είχε υπεύθυνη θέση ως σύμβουλος θηλασμού. Από τον Ιούλιο 2008 έως και σήμερα εργάζεται ως προϊσταμένη μαία του κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής «Βιοδημιουργία».

Κούλας Χαράλαμπος

Κούλας Χαράλαμπος

Οφθαλμίατρος

Ο κ. Κούλας Χαράλαμπος είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βιέννης. Ειδικευθείς στην Οφθαλμολογία στο Πανεπιστήμιο της Δρέσδης. Διετέλεσε Αρχίατρος της οφθαλμολογικής κρατικής κλινικής Bautzen της Γερμανίας. Το 2010 ίδρυσε το Αττικό Οφθαλμολογικό στη Νέα Ερυθραία και το 2016 το Αττικό Οφθαλμολογικό στο Μαρούσι. Εργάζεται στο Αττικό Οφθαλμολογικό και στη Πολυκλινική Ολυμπιακού χωριού. Από το 2008 είναι εκλέκτορας του ΙΣΑ στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ). Εκπροσωπεί τον ΠΙΣ στην Ευρώπη (UEMS, AEMH). Διετέλεσε αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΣΑΥ και είναι ταμίας της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ.

Τσάπας Χάρης

Τσάπας Χάρης

Πνευμονολόγος

Ο κ. Τσάπας Χάρης (Χαρίλαος) είναι 40 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, σπούδασε ιατρική στο Βουκουρέστι από όπου αποφοίτησε το 2002 και άσκησε την υπηρεσία υπαίθρου στο περιφερειακό ιατρείο Λειβαδιάς του νομού Σερρών. Ξεκίνησε την ειδίκευσή του στην πνευμονολογία-φυματιολογία στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ‘’ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ’‘ και συνέχισε στο νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος Αθηνών ’‘η Σωτηρία’‘ για το μεγαλύτερο μέρος της ειδικότητάς του εώς τον Οκτώβριο του 2015 που έλαβε τον τίτλο του πνευμονολόγου-φυματιολόγου. Παράλληλα το 2015 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (Master of science) στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών πάνω στην Ογκολογία θώρακος και την σύγχρονη κλινικοεργαστηριακή προσέγγιση και έρευνα. Σήμερα εργάζεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του ’‘Τζάνειου’‘ νοσοκομείου Πειραιά όπου εξειδικεύεται στην εντατικολογία και είναι μέλος ερευνητικής ομάδας για τα νοσήματα του υπεζωκότα στο ίδρυμα ’‘ΘΩΡΑΞ’’.

Γιαννακούλια Μαίρη

Διατροφολόγος

Η Μαίρη Γιαννακούλια είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διατροφής και Διαιτητικής Συμπεριφοράς στο Τμήμα Επιστ. Διαιτολογίας – Διατροφής. του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν σε θέματα αξιολόγησης της διαιτητικής πρόσληψης και της διαιτητικής συμπεριφοράς συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων (παιδιά-έφηβοι, ηλικιωμένοι, μεταεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, παχύσαρκοι) καθώς στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας διατροφικών παρεμβάσεων σε αυτούς. Έχει λάβει υποτροφία από το Ίδρυμα Fulbright για έρευνα σχετικά με τη σχέση της Μεσογειακή δίαιτα με τις λιποκυτταροκίνες, η οποία εκπονήθηκε στο εργαστήριο του Καθ. Χρήστου Ματζώρου στο Beth Israel Deaconess Medical Center, Harvard Medical School (2009). Είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ομάδα Εργασίας Υψηλού Επιπέδου για τη Διατροφή και τη Φυσική Άσκηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2012 −) και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Διατροφικής Πολιτικής (2016 −).

Ξάνθης Δημήτρης

Καρδιολόγος

Ο κος Δημήτριος Ξάνθης γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στην καρδιολογία στην Παθολογική Κλινική του 401 ΓΣΝΑ και στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΓΝΑ ΛΑjΚΟ. Στην συνέχεια εξειδικεύθηκε στην εντατική θεραπεία ΜΕΘ ΓΝΑ ΛΑjΚΟ και κατέχει τον τίτλο του εντατικολό-
γου κατόπιν εξετάσεων. Ιατρός καρδιολόγος επιμελητής Α.Γ.Ν. Σύρου - Κ.Υ. Πάρου από 18/04/2005 έως 08/10/2008. Από 2008 εώς και σήμερα υπηρετεί ως επιμελητής και από το 2017 με το βαθμό Διευθυντή ΕΣΥ στην πολυδύναμη ΜΕΘ του ΠΓΝΑ ΛΑΙΚΟ. Υπεύθυνος για νοσηλεία βαρέως πασχόντων χειρουργικών, παθολογικών καρδιολογικών, αιματολο-
γικών ασθενών, ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος - νεφρών κυρίως για την υπερηκαρδιογραφική και επεμβατική παρακολούθηση του καρδιαγγειακού συστήματος. Άδεια εκτέλεσης υπερήχων καρδιάς. Άσκηση στη εξειδίκευση στις νεώτερες τεχνικές υπερηχοκαρδιογραφίας (Διοισοφάγειος, δυναμική υπερηχοκαρδιογραφία stress echo (Ωνάσειο κ/χ κέντρο 2011). Κάτοχος του μεταπτυχιακού προγράμματος στην επείγουσα ιατρική - ΕΚΑΒ. Κάτοχος A.L.S-A.T.L.S - Συμμετοχή ως εκπαιδευτής σε προγράμματα ΚΑΡΠΑ. Επιστημονικός συνεργάτης εργαστηρίου φυσιολογίας Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ απο το 2014 με αντικείμενο την διδασκαλία του ΗΚΓ γραφήματος την φυσιολογία και εφαρμογή της θεραπευτικής άσκησης. Συμμετοχή σε ερευνητικά πρωτόκολλα στον χώρο της εντατικής θεραπείας όσο και στην εφαρμογή της θεραπευτικής άσκησης σε καρδιαγγειακούς ασθενείς. Μέλος του ελληνικού εθνικού κέντρου «Εxercise is Medicine». Διδακτορική διατριβή «Αξιολόγηση μέσω σύγκρισης με τον καθετήρα πνευμονικής αρτηρίας μιάς νέας μη επεμβατικής μεθόδου εκτίμησης της καρδιακής παροχής μέσω ανάλυσης του σφυγμικού κύματος σε ασθενείς υπό εντατική θεραπεία» Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ. Μέλος της ελληνικής καρδιολογικής εταιρείας της ελληνικής εταιρείας υπέρτασης και της ελληνικής εταιρείας εντατικής θεραπείας.