Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες συμμετέχουν στην Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού με αποστολές στη Νησιωτική Ελλάδα

Οι εθελοντές ιατροί και νοσηλευτές των Κινητών Ιατρικών Μονάδων, πλαισιωμένοι από το αντίστοιχο διοικητικό προσωπικό, θα συνεισφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις στην Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού κατά της COVID-19, πραγματοποιώντας αποστολές στη Νησιωτική Ελλάδα. Πρώτοι σταθμοί η Κως, 27.05-01.06, και η Σάμος, 04-10.06, και θα ακολουθήσει η Χίος, 15-20.06.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια σημερινής τηλεδιάσκεψης με μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών, αναφέρθηκε στην «Αναγέννηση & Πρόοδος» και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για τη σημαντική συμβολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων στο σχέδιο για καθολικό εμβολιασμό στα νησιά.

Το πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων υλοποιείται από την AMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος» σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Από τον Ιανουάριο του 2014, μέχρι σήμερα, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 89 αποστολές σε νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Στόχος του προγράμματος είναι η ισότιμη πρόσβαση όλων των κατοίκων της χώρας σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *