Αναβολή της αποστολής των ΚΙΜ στο Καστελλόριζο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ), το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας αναχώρησε σήμερα, 09.04.21, αεροπορικώς από την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό τη Ρόδο και τελικό προορισμό το Καστελλόριζο. Στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ανακοινώθηκε η ακύρωση της πτήσης προς Καστελλόριζο, λόγω του ισχυρού αέρα που επικρατούσε τοπικά.

Η επόμενη διαθέσιμη πτήση για το Καστελλόριζο, την Κυριακή 11.04.21, αντιστοιχούσε στη 2η ημέρα διεξαγωγής ιατρείων των ΚΙΜ, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό. Ύστερα από αναζήτηση εναλλακτικού τρόπου μεταφοράς, αποφασίστηκε η επιστροφή αεροπορικώς στην Αθήνα, εφόσον δεν υπήρχε δρομολόγιο που να συνδέει ακτοπλοϊκά τη Ρόδο με το Καστελλόριζο.

Η ομάδα των ΚΙΜ πλαισιωνόταν από τις ιατρικές ειδικότητες του Καρδιολόγου, του Οφθαλμιάτρου και του Παιδίατρου. Παρόλο που ταξίδεψαν μέχρι τη Ρόδο χωρίς να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, οι ιατροί και οι νοσηλευτές μας κατέβαλλαν επί αρκετές ώρες κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην ματαιωθεί η αποστολή των ΚΙΜ, έτσι ώστε οι κάτοικοι στο ακριτικό Καστελλόριζο να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ενημερώθηκαν άμεσα για την αναβολή της αποστολής, όπως και όλοι οι ωφελούμενοι έλαβαν γραπτό μήνυμα για την ακύρωση του ραντεβού τους στα ιατρεία. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί πότε θα πραγματοποιηθεί εκ νέου η αποστολή των ΚΙΜ στο Καστελλόριζο.

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM) έχουν πραγματοποιήσει από το 2014 ογδόντα έξι (86) αποστολές σε νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *