Στη Δονούσα θα βρεθούν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες | 27-28.03.21

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ), το έμπειρο ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό της ομάδας των ΚΙΜ θα βρεθεί για ακόμα μία φορά στη Δονούσα, πραγματοποιώντας από το 2014 την 3η αποστολή στο απομονωμένο κυκλαδίτικο νησί, το βορειότερο του συμπλέγματος των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων.

Παρόλο που η πανδημία COVID-19 σηματοδότησε την προσωρινή παύση των αποστολών ΚΙΜ σε όλη την Ελλάδα, οι 100 περίπου μόνιμοι κάτοικοι της Δονούσας είχαν την ευκαιρία να συνομιλούν διαδικτυακά με την ομάδα των ΚΙΜ και να συμμετάσχουν σε ένα σύνολο σεμιναρίων, διαλέξεων, συζητήσεων και δράσεων, που αποσκοπούσαν στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή τους για θέματα υγείας.

Πλέον η ομάδα των ΚΙΜ έχει τη δυνατότητα να βρεθεί διά ζώσης στη Δονούσα, πλαισιωμένη από τις ιατρικές ειδικότητες του Καρδιολόγου, του Οφθαλμιάτρου και του Παθολόγου. Το Σάββατο 27.03 και την Κυριακή 28.03 θα πραγματοποιηθούν δωρεάν οι ακόλουθες διαγνωστικές εξετάσεις:

Ηλεκτροκαρδιογράφημα – triplex καρδιάς – holter ρυθμού
Έλεγχος οπτικής οξύτητας – μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης – βυθοσκόπηση
Διαβητολογικός έλεγχος – εξέταση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης.

Επισημαίνεται ότι όλη η ομάδα των ΚΙΜ, ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, έχει λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της νόσου COVID-19. Κατά τη διενέργεια των ιατρείων και των διαγνωστικών εξετάσεων θα τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και θα λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM) έχουν πραγματοποιήσει από το 2014 ογδόντα τέσσερις (84) αποστολές σε νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *