Ολοκληρώθηκε η αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων στη Σέριφο.

Η κάλυψη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οι κάτοικοι των απομακρυσμένων δυσπρόσιτων περιοχών: μικρών νησιών και ορεινών χωριών, που δεν έχουν τη δυνατότητα να αποτανθούν σε εξειδικευμένους ιατρούς για τα ιατρικά τους θέματα. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών είναι πολύ δύσκολο να αναπτυχθεί πλήρες πρόγραμμα πρόληψης και ανίχνευσης παθήσεων στο αρχικό τους στάδιο και αυτή την έλλειψη προσπαθεί να καλύψει το πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ), με το έργο προσφοράς δωρεάν Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έστω και προσωρινά, στις ιδιαίτερες περιοχές αυτές.

Έτσι, συνεχίζοντας τον δεύτερο κύκλο επισκέψεων, οι ΚΙΜ επισκέφθηκαν τη Σέριφο, παρέμειναν και προσέφεραν τις ιατρικές τους υπηρεσίες για τέσσερις ημέρες, 18 – 21 Οκτωβρίου, αποτελούμενες από προσωπικό με 14 ειδικότητες ιατρών και άρτια καταρτισμένο διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Η λειτουργία των ΚΙΜ ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα άφιξης τους στο νησί, προσφέροντας από δυνατότητα απλής εξέτασης μέχρι και ακτινογραφιών, μαστογραφιών, ηλεκτροκαρδιογραφημάτων, σπιρομετρήσεων, υπερηχογραφημάτων καθώς και πλήθος ακόμη εξετάσεων. Συνολικά εξετάστηκαν 432 άτομα και διενεργήθηκαν πάνω από 800 εξετάσεις.
Να σημειωθεί πως υπήρχε ειδική μέριμνα για οφθαλμολογικό έλεγχο και διατροφική αξιολόγηση σε μαθητές.

Με την επιστροφή τους από τη Σέριφο, οι ΚΙΜ ολοκλήρωσαν την 59η τους αποστολή και ετοιμάζονται για την 60η τους και το ταξίδι τους στην Αντίπαρο που θα πραγματοποιηθεί 31 Οκτωβρίου με 2 Νοεμβρίου.