Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες στην Αντίπαρο.

Στην καρδιά των Κυκλάδων και το νησί της Αντιπάρου θα βρεθούν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ), πραγματοποιώντας την 60η αποστολή τους με σκοπό την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές.

Με 13 ειδικότητες στη διάθεση των κατοίκων του νησιού, το ιατρικό, παραϊατρικό και διοικητικό  προσωπικό της ομάδας μας, θα παραμείνει στο νησί από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου έχοντας ως βάση την αίθουσα «Καλουδά», όπου και θα προσφέρουμε δωρεάν όλες τις υπηρεσίες υγείας.

Αναλυτικά οι Ιατρικές Ειδικότητες της αποστολής:

– Καρδιολόγος
– Ορθοπαιδικός
– Γυναικολόγος
– Οφθαλμίατρος
– ΩΡΛ
– Διαιτολόγος
– Γενικός Χειρουργός
– Ακτινολόγος
– Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος
– Πνευμονολόγος
– Παιδίατρος
– Οδοντίατρος
– Νευρολόγος

Εκτός από την παροχή των ιατρικών υπηρεσιών, κατά την διάρκεια της παραμονής μας στην Αντίπαρο, και συγκεκριμένα στις 31 Οκτωβρίου, έχουν προγραμματιστεί στο Δημοτικό Σχολείο 3 ομιλίες για γονείς και εκπαιδευτικούς, με θέματα:
– «Γονείς & Παιδί»
– «Μαθησιακές Δυσκολίες»
– «Γνωρίζοντας τη Μεσογειακή Δίαιτα»
Η τελευταία ομιλία, όπως και ένα μάθημα Α’ Βοηθειών που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 1ης  Νοεμβρίου, απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες καθώς και τους μαθητές Γυμνασίου/ Λυκείου.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, συστήνεται προγραμματισμός των ραντεβού.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν καθημερινές 13:00 – 16:00 στο 2102447694.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ σε  συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ.).