Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες ολοκλήρωσαν την πρώτη τους επίσκεψη στο Μαντούδι Ευβοίας

Τρεις μόλις ημέρες μετά την επιστροφή τους από την Αμοργό, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες μαζί με όλη την αποστολή των γιατρών, νοσηλευτών και τεχνικού προσωπικού αναχώρησαν με τελικό προορισμό τη Βόρεια Εύβοια, στο Μαντούδι Ευβοίας, όπου παρέμειναν για τρεις ημέρες, από τις 13 έως τις 16 Μαΐου.

Κατά το διάστημα παραμονής τους να προσφέρουν πρόσφεραν σε 476 κατοίκους της κωμόπολης και των ευρύτερων περιοχών περισσότερα απο 1000 ιατρικά ραντεβού και δωρεάν εξετάσεις, μεταξύ των οποίων 397 υπέρηχους, 126 μαστογραφίες και 62 τεστ ΠΑΠ.

Τις ΚΙΜ επισκέφτηκε στο Μαντούδι και ο κύριος Βαρδαρός, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υγείας.

Το πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ). Σε κάθε αποστολή τους σε νησιά της άγονης γραμμής και σε δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες συνοδεύονται από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, καταρτισμένο νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό, καθώς και φοιτητές της ιατρικής σχολής

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *