Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) στη Μάνη

Οι ΚΙΜ επισκέφτηκαν την Ιστορική, Απόσκερη όπως ονομάζεται Δυτική Μάνη από τις 02.02.19- 05-02-19 προσφέροντας δωρεάν ιατρική περίθαλψη στους κατοίκους του Αγίου Νικολάου και των γύρω περιοχών. 

Ο απολογισμός της επίσκεψης των ΚΙΜ σε αριθμούς είναι: 910 ραντεβού και 533 εξετασθέντες. Σε σύνολο 546 εξετάσεων, πραγματοποιήθηκαν: 129 Υπερηχογραφήματα, 77 Μαστογραφίες. 50 Μετρήσεις Οστικής Πυκνότητας, 41 Ακτινογραφίες, 79 Ηλεκτροκαρδιογραφήματα, 79 Triplex Kαρδιάς, 53 τεστ ΠΑΠ.

Η δράση των ΚΙΜ εμπλουτίστηκε με τις εξής ομιλίες: “Η Άσκηση είναι Φάρμακο¨από τον Oρθοπαιδικό Χειρουργό, “Γνωρίζοντας τη Μεσογειακή Διατροφή” από τη Διατολόγο, “Μαθησιακές Δυσκολίες” από την Ψυχολόγο, “Αποφασίζω να μην Καπνίζω” από την Επισκέπτρια Υγείας και μάθημα Α’Βοηθειών από το Γενικό Χειρουργό.

Παράλληλα με τις ΚΙΜ το Sports Excellence με το πρόγραμμα “Διασκέδασε Γυμνάσου και Αποφάσισε τι σου Αρέσει” και 9μελή ομάδα καθηγητών φυσικής αγωγής και διατροφολόγων επισκέφτηκε τα Δημοτικά Σχολεία της Στούπας και του Κάμπου και πραγματοποίησε αθλητικές δραστηριότητες και αξιολογήσεις σε ένα σύνολο 250 παιδιών. Οι διατροφολόγοι αξιολόγησαν και έκαναν παρεμβάσεις σε κάθε ένα παιδί ξεχωριστά ενώ τα παιδιά στο σύνολό τους πέρασαν από οφθαλμολογικό έλεγχο.