Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες Ταξιδέψαν στη Σχοινούσα

Το νησί των μόλις 9 τετραγωνικών χιλιομέτρων και περίπου 100 μόνιμων κατοίκων, επισκέφτηκαν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες, για δεύτερη φορά από την έναρξη του προγράμματος, τον Ιανουάριο από τις 12 – 13 Ιανουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής, η ομάδα των 30 γιατρών, νοσηλευτών και τεχνικού προσωπικού των ΚΙΜ πραγματοποίησε 220 δωρεάν εξετάσεις σε 80 κατοίκους, όπως ενδεικτικά 46 υπέρηχους, 30 ηλεκτροκαρδιογραφήματα, 11 μετρήσεις οστικής πυκνότητας, 8 Τεστ ΠΑΠ και μαστογραφίες. Την τελευταία ημέρα και λίγο πριν ολοκληρώσουν το μάζεμα του ιατρικού εξοπλισμού τους, οι γιατροί των ΚΙΜ χρειάστηκε να προχωρήσουν σε έκτακτη μικρή χειρουργική επέμβαση σε μία γυναίκα ηλικίας 87 χρονών, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Έτσι, η αποστολή έληξε στο ίδιο ευχάριστο κλίμα με το οποίο ξεκίνησε.

Πριν το πλοίο αναχωρήσει από το λιμάνι της Σχοινούσας, οι κάτοικοι μας αποχαιρέτησαν και μας ζήτησαν να τους επισκεφτούμε ξανά σύντομα. Εις το επανιδείν!

Ευχαριστούμε τους χορηγούς του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,  το οποίο υλοποιείται, με τη χρήση 2 υπερσύγχρονων Κινητών Ιατρικών Μονάδων και όλου του εξειδικευμένου εξοπλισμού, δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ιδιαιτέρως για τον προορισμό της Σχοινούσας ευχαριστούμε την Attica Group και την Blue Star Ferries για τη συμβολή της στη μετακίνηση της αποστολής.