Στην Αρεόπολη βρέθηκαν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM) από τις 6-8 Φεβρουαρίου 2018

Με αντίξοες συνθήκες και ακραία καιρικά φαινόμενα ταξίδεψαν οι ΚΙΜ και η Ομάδα του Sports Excellence από την Δυτική Μάνη στην Ανατολική και συγκεκριμένα στoν ιστορικό οικισμό της Αρεόπολης, πατρίδα των Μαυρομιχαλέων που διατήρησε την ανεξαρτησία του, επί Τουρκοκρατίας.

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες και τα ιατρεία στήθηκαν στο Κέντρο Υγείας της Αρεόπολης. Αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο και στελεχώνεται από εξαιρετικό προσωπικό υπό την καθοδήγηση του δραστήριου, ταλαντούχου και αποτελεσματικού Διευθυντή του κ. Μαριόλη.

Το τριήμερο 6-8 Φεβρουαρίου τις ΚΙΜ επισκέφτηκαν 485 άτομα, πραγματοποιήθηκαν 939 ραντεβού και διενεργήθηκαν συνολικά 837 εξετάσεις. Αναλυτικότερα οι εξετάσεις περιλάμβαναν: 91 Μαστογραφίες, 47 Μετρήσεις Οστικής Πυκνότητας, 141 Ακτινογραφίες, 204 Υπερηχογραφήματα, 91 Ηλεκτροκαρδιογραφήματα και Τriplex Καρδιάς και 67 τεστ ΠΑΠ.

Παράλληλα με τη λειτουργία των ιατρείων πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και δράσεις που αποσκοπούν στην ενημέρωση των πολιτών και την πρόληψη ασθενειών. Διεξήχθησαν οι εξής ομιλίες: «Η Άσκηση είναι Φάρμακο», από τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό, «Υγιεινή Διατροφή & Τρόπος Ζωής» από τη Διαιτολόγο και «Αποφασίζω να μην καπνίζω» από την Επισκέπτρια Υγείας.

Πάνω από 80 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Sports Excellence «Διασκέδασε Γυμνάσου και Αποφάσισε τι σου Αρέσει» που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Αρεόπολης το οποίο αποτελεί ένα αληθινό στολίδι για την πόλη. Τα παιδιά διασκέδασαν, ήρθαν σε επαφή με λιγότερο διαδεδομένα αθλήματα και αξιολογήθηκαν σε 5 βασικές δεξιότητες: ταχύτητα, άλμα, δύναμη, ευλυγισία και χρόνο αντίδρασης. Διατροφολόγοι προέβησαν σε αξιολόγηση σύστασης σώματος και έκαναν ατομικές παρεμβάσεις στα παιδιά ενώ ελέγχθηκε και το επίπεδο ενυδάτωσης των παιδιών, μέσω δειγματοληψίας ούρων. Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με τον οφθαλμολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο σύνολο των παιδιών.