Σχοινούσα-Ηρακλειά: Κινητές Ιατρικές Μονάδες

Η 39η αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων, στη Σχοινούσα και Ηρακλειά των 126 και 60 μόνοιμων κατοίκων αντίστοιχα, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 12.01.19, με τον καιρό να ευνοεί τη λειτουργία των ιατρείων και τους κατοίκους που έσπευσαν να εξετασθούν. Η 30μελής ομάδα των γιατρών των ΚΙΜ εξέτασαν 80 άτομα και πραγματοποίησαν 220 ραντεβού κατά τη διάρκεια της μονοήμερης παραμονής τους στο νησί.

Οι ειδικότητες που είχαν τη δυνατότητα οι κάτοικοι του νησιού να επισκεφτούν δωρεάν ήταν: Ακτινολόγος-Ακτινοδιαγνωστής Παθολόγος, Γενικός Χειρουργός, Γυναικολόγος, Καρδιολόγος, Νευρολόγος, Οδοντίατρος, Ορθοπαιδικός, Οφθαλμίατρος, Παιδίατρος, Ωτορινολαρυγγολόγος, Διαιτολόγος, Ψυχολόγος.

 

 

Η επόμενη αποστολή των ΚΙΜ είναι προγραμματισμένη για τις 26.01.19-28.01.19 στο Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας.

Το πρόγραμμα ΚΙΜ της «Αναγέννηση & Πρόοδος» υλοποιείται σε νησιά της άγονης γραμμής και ακριτικές περιοχές, στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπό την επιστημονική επίβλεψη της: Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ  και της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού χωριού (ΑΕΜΥ), με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος